De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Couscous met pompoen, smen en oranjebloesemwater

60 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Couscous met pompoen, smen en oranjebloesemwater

Bereidingswijze

Couscous
Week de kikkererwten circa 12 uur in koud water en kook ze gaar in een pan met kokend water.

Breng in het onderste gedeelte van een couscoussiere ruim water aan de kook. Besprenkel de couscous met 100 ml warm water, zout en 1 eetlepel olijfolie en wrijf met je handen de korreltjes los. Stoom de couscous circa 10 minuten in het bovenste gedeelte. Schep de couscous in een grote schaal, laat iets afkoelen en besprenkel met 50 ml water. Wrijf de korrels los, stoom de couscous nogmaals circa 10 minuten en herhaal het loswrijven. Stoom de couscous nog een keer en roer het los met een houten lepel.

Pel en snijd de uien in halve ringen. Schil en snijd de pompoen in parten en verwijder de pitten. Stoom de pompoen met de uien in circa 20 minuten zacht en gaar. Als je kikkererwten uit blik gebruikt, stoom ze dan de laatste 10 minuten mee.
Verhit een scheut olijfolie in een pan. Voeg de tomatenpuree en de baharat toe en bak circa 5 minuten. Voeg het water toe, breng op smaak met zout en peper en kook circa 10 minuten tot de juiste dikte.
Meng de saus met de gestoomde pompoen, uien en gekookte uitgelekte kikkererwten.
Verwarm de grill van de oven voor.
Schep de groente in een ovenschaal, bestrooi met kaneel en besprenkel rijkelijk met oranjebloesemwater. Bak de groente circa 5 minuten onder de hete grill. Meng de couscous voor het serveren met de smen en schep het pompoenmengsel erop.

Baharat
Meng alle specerijen met elkaar.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.