De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Courgette ganoush

Baba ganoush is een heerlijke dip van aubergine. Maar deze variant maakt je met courgette. Lekker fris!

15 min. voorbereidingstijd
60 min. oventijd
Direct naar recept
Courgette ganoush

Een recept van

Bibi Loomans

Bibi horizontaal

"Baba ganoush is één van mijn favoriete dips. Lekker fris maar toch hartig door de rokerige smaak. Zo lekker!

Bereidingswijze

Courgette ganoush

  1. Verwarm de oven tot 230 °C.

  2. Prik gaatjes in de courgette en rooster deze in de oven in een uur. De courgette mag echt een beetje zwart gebaklerd zijn, zodat het vruchtvlees een rooksmaak krijgt.

  3. Snijd de courgette doormidden en verwijder eventueel de zaden en overtollig vocht.

  4. Mix het vruchtvlees samen met de tahin en citroensap door elkaar tot een spread. Breng op smaak met zout, peper en pul biber.

  5. Serveer met olijfolie en extra pul biber. Lekker met platbrood.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.