Cashewdeeg
Verwarm
de oven voor op 180 ºC. Hak de cashewnoten fijn in het bakje van de staafmixer.
Roer de boter met de bruine suiker, eidooier en het ei glad in de
keukenmachine. Meng de bloem met het cashewnotenkruim en rasp de limoen
erboven. Meng het bloemmengsel door het botermengsel en kneed tot een soepel
deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat het deeg opstijven in
de koelkast.
Rol
het deeg uit tot een dikte van 3 millimeter. Vet de taartvorm in en bekleed met
het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bedek het deeg met bakpapier
en verdeel de blindbakbonen erover. Bak de deegbodem in de oven in circa 15
minuten goudbruin en gaar. Verwijder het bakpapier en de blindbakbonen en bak
nog 5 minuten. Laat de bodem afkoelen.
Appelvulling
Verwarm
de oven voor op 170 ºC. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het
merg eruit. Breng de slagroom met het vanillemerg aan de kook. Schil de appels,
verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes. Kook de appelblokjes in
de slagroom op laag vuur in circa 10 minuten gaar. Pureer het mengsel glad met
de staafmixer. Klop de eidooiers met de suiker los. Giet de eidooiers bij de
appelpuree en meng goed door. Gaar zonder te koken. Haal de pan van het vuur en
roer de boter erdoor. Breng op smaak met een beetje nootmuskaat. Schenk de vulling
op de taartbodem en bak de taart in circa 45 minuten gaar.
Cashewkruim
Verwarm
de oven voor op 180 ºC. Rooster de noten in circa 15 minuten goudbruin. Laat
afkoelen, hak de noten tot grove kruimels en verdeel over de taart. Bestuif de
taart met een beetje poedersuiker en nootmuskaat.
90 min voorbereidingstijd
30 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties