24Kitchen maakt gebruik van cookies
Door hiernaast op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan de websites van 24Kitchen. Klik hier voor meer informatie.

Akkoord
advertisement
Uitgebreid zoekenEenvoudig zoeken

Blueberry cheesecake

Rating 4/5

Bodem
Verwarm de oven op 160 ºC. Rooster de hazelnoten in de oven in circa 12 minuten goudbruin. Laat afkoelen en maal fijn. Meng de bloem met de hazelnoten, basterdsuiker en het zout erdoor. Snijd de boter in blokjes en snijd door de bloem. Kneed tot een soepel deeg. Rol het deeg uit tot een vierkante plak van 21x21 centimeter. Vet de bakvorm in, bekleed met bakpapier en druk het deeg erin.

Vulling
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng de roomkaas, poedersuiker, bloem, eieren, room en vanillemerg door elkaar. Spatel er de blauwe bessen erdoor. Verdeel de vulling over de bodem en bak de cheesecake in circa 1 uur gaar. Laat de cheesecake afkoelen en snijd in vierkante stukken.

Vegetarisch
ja
Uit programma:
Recept van: Rudolph van Veen