De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

billenkoekjes

60 MIN
Billenkoekjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Deeg
Meng het bloem met de bakpoeder. Maak een kuiltje in het bloemmengsel en meng daarin de boter, rietsuiker, venkelzaad, ei, appelstroop en de melk. Kneed beetje bij beetje het bloemmengsel erdoor en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten in de koelkast rusten.

Verwarm de oven voor op 170 ºC. Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een dikte van circa 3 millimeter. Snijd met behulp van het billenkoekjessjabloon billenkoekjes uit het deeg. Leg het uitgesneden deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in circa 13 minuten goudbruin en gaar. Laat de billenkoekjes afkoelen.

Glazuur
Smelt de chocolade au bain-marie. Schep de gesmolten chocolade in een cornetje. Roer de poedersuiker aan met een drupje water tot een dikke spuitbaar glazuur. Schep het glazuur in een cornetje en spuit met de gesmolten chocolade en het glazuur een broekje of string.

Tip :  Je kunt het glazuur kleuren door natuurlijke kleurstoffen te gebruiken. Matchapoeder (groene thee) voor groen, gedroogde bietenpoeder of bietensap voor rood en kurkuma voor geel.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker