De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bietensalade met gorgonzola en appelstroop

Zin in een rode-bietensalade? Deze versie met licht pittige gorgonzola en veldsla zal zeker indruk maken op je tafelgenoten.

30 min (voor)bereidingstijd
bietensalade

Een recept van

Bianca Janssen

Miniatuurvoorbeeld

"In plaats van gorgonzola kun je ook een andere blauwe kaas aan deze bietensalade toevoegen. Andere goede opties zijn feta, geitenkaas, of zelfs een zachte brie."

Bereidingswijze

Bietensalade

  1. Verwarm de appelstroop tot lauwwarm. 

  2. Schil de rode bieten en schaaf de bieten op de Chinese mandoline in hele dunne plakjes. Pel en snipper de sjalot. 

  3. Meng de appelstroop met de wijnazijn, een beetje zout en versgemalen peper en de olijfolie. Roer de bietjes en de sjalot erdoor. Laat minstens 10 minuten marineren.

  4. Bak de spekreepjes in een droge koekenpan in circa 8 minuten krokant. Voeg de zonnebloempitten toe en bak circa 2 minuten mee. 

  5. Laat het spek en de zonnebloempitten uitlekken op keukenpapier. Haal de bietjes uit de marinade en meng met de veldsla, het spek en de zonnebloempitten.

  6. Verdeel de salade over borden en verbrokkel de gorgonzola erover. Lepel nog een beetje marinade van de bietjes erover.

Een snelle inspiratie voor een lekker, gezond recept… Chefkok Bianca Janssen geeft je in een paar minuten tijd voldoende handvatten om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Of het nu een salade, een dessert, een hoofdgerecht of een soep is: de verstips van Bianca zijn altijd snel, lekker en gezond!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker