De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bavette met uienchutney

50 MIN
Bavette met uienchutney

Een recept van

Andy McDonald

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Uienchutney
Snijd de uien in vieren in en leg er een takje tijm in. Besprenkel de uien met balsamicoazijn, honing, pimentpoeder en een snufje grof zeezout. Verpak de uien per stuk in een dubbele laag aluminiumfolie. Leg de uien tussen de kolen van de barbecue en laat ze in circa 30 minuten poffen. Haal de uien uit de kolen en laat ze circa 10 minuten afkoelen in aluminiumfolie. Halveer de uien, verwijder de schil en snijd de uien in stukjes. Rasp de appel en voeg toe.

Gemarineerde bavette
Ris de takjes tijm. Pel en hak de knoflook grof. Meng voor de marinade de tijm, knoflook, paprikapoeder en de olijfolie. Wrijf de bavette goed in met de marinade. Gril de bavette om en om bruin in circa 10 minuten. Verpak de bavette in aluminiumfolie en laat circa 10 minuten rusten.

Lange, zwoele avonden, lekkere zomerse deuntjes en blote voeten in het gras; het is tijd om te genieten van het echte buitenleven! Stook de bbq op, pak je karaffen en schalen uit de kast en nodig vrienden en familie uit. De warme avonduren zullen vanaf nu nooit meer hetzelfde zijn.

In het programma Eten in de Tuin maken chef Andy en liquid chef Corria de heerlijkste zomerse gerechten en drankjes die van jouw maaltijden in de openlucht een onvergetelijke ervaring zullen maken. Malse stukken vlees, kruidige vis, verrassende nagerechten van de bbq. Maar natuurlijk ook salades, marinades en sauzen om je vingers bij af te likken. Dat allemaal onder het genot van de meest kleurrijke, smaakvolle en verbluffende shakes, smoothies en (alcoholvrije) cocktails. Voor ieder wat wils: van stoere mannenmaaltijden tot gezellige hapjes.

In dit programma leer je alles wat je wilde weten over bbq-en en nog veel meer…

Bereid je voor op een drukke tijd, want dit jaar is jouw tuin, balkon of veranda the place to be in de zomer.
 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker