De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Baskische Appeltaart

Meng voor het deeg alle ingrediënten. Verpak het deeg in folie en laat circa 30 minuten in de koelkast rusten. Rol het deeg uit met een deegroller en bekleed de taartvorm. Verwarm de oven voor op 170°C. Klop voor de frangipane de boter luchtig met een garde.

90 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Baskische Appeltaart

Bereidingswijze

Meng voor het deeg alle ingrediënten. Verpak het deeg in folie en laat circa 30 minuten in de koelkast rusten. Rol het deeg uit met een deegroller en bekleed de taartvorm. Verwarm de oven voor op 170°C. Klop voor de frangipane de boter luchtig met een garde. Maal suiker en amandelen fijn in een keukenmachine. Voeg 1 voor 1 al mixend de eieren toe. Mix de boter erdoor. Verdeel de frangipane over de deegbodem en bak circa 40 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen. Snijd voor de crème het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Meng de custard met het vanillemerg en een scheutje melk. Breng de rest van de melk aan de kook en voeg de aangelengde custard toe. Kook al roerend circa 2 minuten en laat afkoelen. Klop de slagroom lobbig met de suiker en spatel door de custard. Spuit met behulp van een spuitzak de crème op de taartbodem. Schil de appels en snijd ze in grote blokjes. Meng de appelblokjes met een mespuntje saffraan en cider. Doe de boter en de suiker in de pan en voeg hier de appelblokjes aan toe. Bak ze mooi glanzend en beetgaar. Meng de jam erdoor. Verdeel de appelblokjes over de crème op de taart. Breng voor de churros een pan met de boter, water, melk en zout aan de kook. Voeg de bloem toe en laat het deeg al roerend in circa 5 minuten garen. Laat iets afkoelen en roer 1 voor 1 de eieren erdoor. Verhit de olie tot 180ºC. Doe het deeg in een spuitzak en spuit slierten deeg in de hete olie. Rol de churros door de kaneelsuiker en leg ze op de taart. Laat de chocolade au bain marie of in de magnetron smelten en sprenkel het over de taart.

Dit recept komt uit de aflevering over San Sebastian van het programma The Taste of Life Travel.

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.