De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

aubergine-lasagne van de bbq

Pitmaster X laat in Buitengewoon BBQ zien hoe je deze lekkere aubergine-lasagne van de BBQ maakt.

30 min voorbereidingstijd
45 min wachttijd
Aubergine-lasagne van de BBQ

Een recept van

Roel Westra

Roel

"Vandaag maken we een lasagne maar dan net even anders. Deze aubergine-lasagne van de barbecue is superlekker."

Bereidingswijze

Aubergine-lasagne

  1. Halveer de tomaten. Halveer de ui. 

  2. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een pan en voeg de tomaten toe.  

  3. Voeg de tenen knoflook en de gehalveerde ui toe aan een pan.

    Druk de gehalveerde ui los om het sneller te laten garen. 

  4. Zet de pan op de barbecue en laat circa 25 minuten garen.  

  5. Pureer de tomaten in een blender met het zout tot een gladde tomatensaus. 

  6. Snijd de aubergines in dikke plakken. Hak de peterselie fijn. 

  7. Maak een marinade van 200 ml olijfolie, de barbecuekruiden, komijn en de peterselie.  

  8. Bestrijk de aubergineplakken aan beide kanten met de marinade en grill ze op de barbecue tot ze zacht zijn en grillstrepen hebben. 

  9. Neem een ovenschaal en begin met een laag tomatensaus. 

  10. Leg daarop gegrilde aubergines en verkruimel er wat geitenkaas over. Herhaal dit tot alles op is. Eindig met tomatensaus en geitenkaas bovenop. 

  11. Zet de ovenschaal op de barbecue op 180°C en bak de aubergine-lasagne circa 20 minuten tot het gaar is.  

Start de zomer in vuur en vlam. In dit gloednieuwe programma leert bbq-expert Roel Westra, beter bekend als Pitmaster X, je alles wat je nog niet wist over het koken op de BBQ. 

BuitenGewoonBBQ

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker