Aubergine-lasagne
-
Halveer de tomaten. Halveer de ui.
-
Verhit 3 eetlepels olijfolie in een pan en voeg de tomaten toe.
-
Voeg de tenen knoflook en de gehalveerde ui toe aan een pan.
-
Zet de pan op de barbecue en laat circa 25 minuten garen.
-
Pureer de tomaten in een blender met het zout tot een gladde tomatensaus.
-
Snijd de aubergines in dikke plakken. Hak de peterselie fijn.
-
Maak een marinade van 200 ml olijfolie, de barbecuekruiden, komijn en de peterselie.
-
Bestrijk de aubergineplakken aan beide kanten met de marinade en grill ze op de barbecue tot ze zacht zijn en grillstrepen hebben.
-
Neem een ovenschaal en begin met een laag tomatensaus.
-
Leg daarop gegrilde aubergines en verkruimel er wat geitenkaas over. Herhaal dit tot alles op is. Eindig met tomatensaus en geitenkaas bovenop.
-
Zet de ovenschaal op de barbecue op 180°C en bak de aubergine-lasagne circa 20 minuten tot het gaar is.
0 reacties