ORAC-waarde van kruiden en specerijen

Veel kruiden staan bekend om hun medicinale werking. Dit komt onder andere door de hoge ORAC-waarde (Oxygen Radical Absorbance Capacity). De ORAC-waarde is een methode om het antioxidantgehalte in producten te meten. Het bijzondere van kruiden en specerijen ten opzichte van andere ingrediƫnten met een hoge ORAC-waarde is dat ze naast het ondersteunen van het immuunsysteem, ook het lichaam in balans brengen en beschermen.
Kruiden en specerijen
ORAC-waarde
Kruidnagel, gemalen
314.446
Sumak zemelen
312.400
Kaneel
267.536
Oregano, gedroogd
200.129
Kurkuma, gemalen
159.277
Cacaopoeder (zonder suiker)
80.933
Komijnzaad
76.800
Peterselie, gedroogd
74.349
Basilicum, gedroogd
67.553
Kerriepoeder
48.504
Salie
32.004
Geel mosterdzaad
29.257
Zwarte peper
27.618
Tijm, vers
27.426
Marjolein, vers
27.297
Chilipoeder
23.636
Gember, rauw
14.840