Boen de aardappels schoon en kook ze in circa 15 minuten gaar in ruim kokend water met zout. Giet de aardappels af en laat ze afkoelen. Kook de eieren circa 8 minuten, laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Snijd de peterselie fijn. Pel de knoflooktenen en vijzel ze met de ansjovisfilets tot een pasta. Voeg het sap van de citroen, olijfolie en de peterselie toe. Breng op smaak met zout en peper. Halveer de eieren en snijd de aardappels in vieren. Snijd de onderkanten van de witlof en roodlof. Maak de blaadjes los van de stronken, doe ze samen met de aardappels in een kom en meng de salade met de ansjovisdressing. Spoel de kappertjes af met water en dep ze droog met keukenpapier. Verhit een laagje olie in een koekenpan, frituur de kappertjes krokant en schep ze op keukenpapier. Schep de salade op borden. Verdeel de halve eieren en bestrooi de witlofsalade met gefrituurde kappertjes.
witlof-aardappelsalade
Boen de aardappels schoon en kook ze in circa 15 minuten gaar in ruim kokend water met zout. Giet de aardappels af en laat ze afkoelen. Kook de eieren circa 8 minuten, laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Snijd de peterselie fijn. Pel de knoflooktenen en vijzel ze met de ansjovisfilets tot een pasta.
0 reacties