Appelmoes
Schil de
appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in stukjes.
Breng een pan met het water, kaneelpoeder, suiker en de steranijs aan de kook en kook de appels in circa 10 minuten gaar. Verwijder de steranijs. Pureer met de staafmixer tot een gladde appelmoes. Laat afkoelen tot handwarm.
Appelmoescake
Verwarm
de oven voor op 180 ºC. Meng in een kom de bloem, volkorenbloem, bakpoeder,
zout, basterdsuiker en het kaneelpoeder. Weeg 260 gram appelmoes af. Meng in
een andere kom het ei, zure room, olie, cranberry’s en de appelmoes. Spatel het
droge mengsel door het natte mengsel. Vet het cakeblik in en bekleed met
bakpapier. Verdeel het beslag over het cakeblik en strooi de havermout
eroverheen. Bak de appelmoescake in circa 45 minuten goudbruin en gaar. Haal de
cake uit de vorm.
Appelgarnering
Verhit
de boter in een koekenpan. Snijd de appel in reepjes en bak circa 2 minuten.
Halveer de citroen en blus de appelreepjes af met het citroensap. Meng de resterende
appelmoes met een scheutje water en de abrikozenjam.
Klopt de slagroom met de suiker stijf en schep in een spuitzak met een glad spuitmondje.
Opmaak
Snijd
de cake in plakken en serveer met het appelmoesmengsel, de appelreepjes en wat
toefjes slagroom.
0 reacties