Halveer de bollen knoflook, uien en 2 citroenen. Breng voor de bouillon het water aan de kook en voeg de citroenen, knoflook, uien, laurier, cajunkruiden, paprikapoeder, viskruiden, piment, kruidnagels en tijm toe en laat het geheel 15 minuten koken.
Meng voor de limoenmayonaise het sap van de limoen, azijn, mosterd, worcestersaus, honing, eidooier, een beetje zout en versgemalen peper met een garde. Voeg al roerend met een garde beetje bij beetje de olie toe.
Schenk de bouillon door een zeef in een schone pan of schep de ingrediënten er met een schuimspaan uit. Breng opnieuw aan de kook en voeg de aardappels en maïs toe en kook 10 minuten. Voeg de rivierkreeften toe en kook 2 tot 4 minuten tot ze gaar zijn. Giet de rivierkreeftjes af en serveer alles op een tafel bedekt met kranten. Garneer met peterselie, citroenpartjes en bakjes mayonaise.
0 reacties