Maal voor de pesto de aangegeven ingrediënten in de vijzel en breng op smaak met zout en peper.
Pel en snipper de ui en de knoflook. Voeg het samen in een verhitte pan met olie en fruit het aan. Snijd de courgettes in grove stukken en laat deze circa 4 minuten mee smoren. Voeg daarna de kippenbouillon en pesto toe en breng het geheel aan de kook. Laat het 20 minuten zacht doorkoken.
Pureer de courgette en het vocht met een staafmixer tot een gladde massa en voeg de room toe. Breng het geheel tot aan het kookpunt en serveer de soep in de kommen. Voeg de gerookte zalmsnippers op het laatste moment toe.
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Klop het eitje los. Snijd de bladerdeegplakjes in de gewenste vorm bestrijk met het losgeklopte ei en bestrooi met de maanzaad. Bak de bladerdeeg gedurende 12 minuten af. Serveer de knabbels bij de soep. De soep is ook lekker met landbrood.
0 reacties