Zwitserse moorkoppen

14
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Cakesponsjes
Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop de eidooiers met de helft van de suiker romig. Klop de eiwitten stijf met de rest van de suiker. Spatel in delen het eiwit door het eidooiermengsel. Zeef en spatel voorzichtig de bloem en de maïzena erdoor. Schep het beslag in een spuitzak en spuit druppels met een doorsnede van circa vier centimeter op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen de druppels over om iets te rijzen en zeef er wat bloem over. Bak de cakesponsjes eerst 5 minuten op 200 °C en dan nog circa 10 minuten op 180 °C tot ze gaar zijn. Laat afkoelen en hol de cakesponsjes aan de onderkant iets uit.

Abrikozengelei
Pers de citroen uit. Breng het water met citroensap aan de kook en los de suiker hierin op. Voeg de honing en de abrikozenjam toe en laat even doorkoken. Bestrijk de bovenkant van de cakesponsjes met de warme gelei en laat afkoelen.

Chocoladeglazuur
Hak de chocolade. Breng melk en room aan de kook. Voeg suiker en boter toe aan het roommengsel. Giet het kokende mengsel over de chocolade. Roer totdat de chocolade is gesmolten en laat afkoelen tot handwarm. Doop de chocoladesponsjes in de chocolade. Zet de helft van de chocoladesponsjes met de chocolade naar beneden op een vel bakpapier en de andere helft met de chocolade naar boven. Laat uitharden.

Opbouw
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Klop de slagroom met de suiker en het vanillemerg stevig. Zet de cakesponsjes die als onderkant dienen in de cupcakevormpjes en spuit hierin een rozet slagroom. Zet de bovenkant erop en druk iets aan.

Ingredienten

14
Porties

Cakesponsjes

  • 5 eidooiers
  • 7 eiwitten
  • 75 g suiker
  • 75 g maïzena
  • 50 g bloem

Abrikozengelei

  • 1 citroen
  • 90 ml water
  • 150 g suiker
  • 50 g honing
  • 225 g abrikozenjam

Chocoladeglazuur

  • 100 ml melk
  • 100 ml slagroom
  • 50 g suiker
  • 30 g boter

Vulling

  • 400 ml slagroom
  • 35 g suiker
  • 0.5 vanillestokje

Extra nodig

  • bakplaat
  • bakpapier
  • keukenmachine
  • bloem om te bestuiven
  • kwastje
  • taartrooster
  • spuitzakken
  • gladde en gekartelde spuitmonden van 1 cm doorsnede
  • pomme parisienneboor
  • cupcakevormpjes
Geef je waardering
14