Zuppa tricolore

4
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Zuppa tricolore

  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Halveer de preien in de lengte. Was de preien en snijd de preien in halve ringen. (Houd wat wit van de preien apart).
  • Snijd de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd de stronk in grove stukken. (Houd wat broccoliroosjes apart).
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook en de Italiaanse kruiden circa 2 minuten.
  • Voeg het groen van de prei en de broccoli toe en bak circa 5 minuten mee.
  • Schenk het water erbij en voeg de groentebouillonblokjes toe. Breng aan de kook. Laat de soep circa 10 minuten doorkoken.
  • Pureer de soep met een staafmixer glad en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Snijd de zongedroogde tomaten in repen.
  • Voeg de zongedroogde tomaten en de achtergehouden prei en broccoliroosjes toe aan de soep. Kook de soep circa 5 minuten door.

Caprese focaccia

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Snijd de tomaten en mozzarella in dunne plakken.
  • Pluk de blaadjes basilicum.
  • Halveer de focaccia in de breedte.
  • Beleg 1 helft van de focaccia met de tomaten, mozzarella en de helft van de basilicum. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met een beetje zout en peper. Leg de andere helft erop.
  • Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven in circa 8 minuten krokant.
  • Snijd het brood in vier gelijke stukken.

Serveren

  • Scheur de resterende basilicum grof.
  • Schenk de soep in soepborden/soepkommen en verdeel de basilicum er over. Serveer met de focaccia.

Ingredienten

4
Personen

Zuppa tricolore

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 preien
  • 1 stronk broccoli
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 1.2 l water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 100 g zongedroogde tomaten

Caprese focaccia

  • 2 pomodori tomaten
  • 1 bol mozzarella
  • 1 bos basilicum
  • 1 focaccia

Extra nodig

  • staafmixer
  • bakpapier
Geef je waardering
4