Zomerzoete couscous met kip

2
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.

Groente

  • Breng een pan met water aan de kook.
  • Snijd de bloemkool in roosjes en kook de roosjes in circa 4 minuten gaar.
  • Verwijder de harde draden van de sugar snaps en kook de sugarsnaps de laatste 2 minuten mee met de bloemkool.

Zomerzoete couscous

  • Pel en snijd de uien in dunne ringen. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verwijder eventuele pitten uit de pruimen.  
  • Meng in een ovenschaal de ui, knoflook, abrikozen, pruimen, drumsticks, bloemkool, sugar snaps, laurier, oregano, kappertjes, bruine suiker, zout en peper. Schenk de azijn eroverheen en voeg eventueel extra water toe.
  • Bak de ovenschotel in de oven in circa 30 minuten gaar.
  • Verwijder de blaadjes laurier.
  • Bereid de couscous volgens bereidingswijze op de verpakking.

Shake

  • Ontpit de perzik en pruim en snijd ze in grove stukken.
  • Schenk de yoghurt in een kom en voeg de abrikozen en pruimen toe. Mix met een staafmixer tot een gladde massa.
  • Schenk de shake in glazen en druppel er een beetje honing over. 

Ingredienten

4
Personen

Zomerzoete couscous met kip

  • 1 bloemkool
  • 200 g sugar snaps
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g gedroogde pruimen
  • 100 g gedroogde abrikozen
  • 8 kipdrumsticks
  • 2 blaadjes laurier
  • 3 takjes oregano
  • 50 g kappertjes
  • 3 el bruine suiker
  • 1 scheutje azijn
  • 300 g couscous
  • versgemalen peper

Shake

  • 1 perzik
  • 1 pruim
  • 500 ml yoghurt
  • 1 el honing
Geef je waardering
2