Zomerzoete bospeen met perzik

3
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Zomerzoete bospeen met perzik

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Rasp de schil van de sinaasappel en houd de rasp apart. Halveer de sinaasappel.
  • Breng een pan water met een beetje zout en het sap van de sinaasappel aan de kook.
  • Schil en snijd de bospenen in kleine schuine stukken. Kook de bospeen circa 4 minuten in de pan met water en sinaasappelsap. Giet af en laat ze uitwasemen.
  • Halveer de perziken, verwijder de pitten en snijd de perziken in achten.
  • Ris en hak de tijm en rozemarijn fijn.
  • Vet een ovenschaal in met olijfolie.
  • Meng de perziken in de ovenschaal met de bospenen, tijm, rozemarijn, een scheut olijfolie en de sinaasappelrasp. Verbrokkel de geitenkaas erover.
  • Schuif de ovenschaal in de oven en bak circa 10 minuten tot de kaas licht geroosterd is.

Gebakken krieltjes

  • Verhit een scheutje olie en een klontje boter in een pan en bak de krieltjes in circa 8 minuten rondom goudbruin.
  • Pluk en snijd de blaadjes peterselie fijn.
  • Voeg de amandelen en de peterselie toe en bak circa 3 minuten mee. 

Ingredienten

4
Personen

Zomerzoete bospeen met perzik

  • 1 bosje bospeen
  • 2 perziken
  • 4 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 sinaasappel
  • 200 g zachte geitenkaas

Gebakken krieltjes

  • olijfolie om in te bakken
  • 1 klontje boter
  • 700 g voorgekookte krieltjes
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • 100 g geschaafde amandelen

Extra nodig

  • ovenschaal
  • rasp
Geef je waardering
3