Zomerse minestronesoep

8
Makkelijk
Zomerse minestronesoep

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Pel de knoflook. 
  • Breng een pan met het water met de bouillonblokjes aan de kook. Voeg twee derde van de knoflook, de helft van de rode peper en een takje rozemarijn toe.
  • Leg de kipfilets in de bouillon en gaar in circa 10 minuten op zacht vuur.
  • Pluk de basilicum.
  • Pureer voor een gladde pesto de oude kaas, pistachenootjes, basilicum, de resterende knoflook en een scheutje olijfolie extra vierge in het bakje van de staafmixer. Breng op smaak met een beetje zout en wat versgemalen peper.
  • Snijd de aubergine in blokjes.
  • Snijd de courgette in blokjes.  
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
  • Haal de kipfilet uit de bouillon. Voeg de groente toe aan de bouillon.
  • Breek de spaghetti in kleine stukjes en voeg toe. Kook in circa 8 minuten gaar.
  • Snijd de kipfilet in plakjes.
  • Giet de bonen af en spoel schoon. Voeg de bonen toe en warm goed door.

Serveren

  • Verdeel de zomerse minestronesoep over soepkommen/borden. Leg de kip erin en verdeel de pesto erover.

Ingredienten

4
Personen

Zomerse minestronesoep

  • 3 teentjes knoflook
  • 1 l water
  • 2 rundvleesbouillonblokje
  • 1 rode peper
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 kipfilets
  • 1 bosje basillicum
  • 50 g oude geraspte kaas
  • 1 el ongezouten pistachenootjes
  • olijfolie extra vierge
  • 1 kleine aubergine
  • 1 kleine courgette
  • 1 rode puntpaprika
  • 100 g spaghetti
  • 300 g cannellinibonen

Extra nodig

  • staafmixer + staafmixerbakje
Zomerse minestronesoep
Geef je waardering
8