De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zomerse lasagne

Zomerse lasagne met mozzarella, basilicum en Parmezaanse kaas. Extra bijzonder is dat je de lasagne niet in de oven gaart, maar pas op het bord opbouwt. Een feestje voor de smaakpapillen én ogen!

30 MIN
Zomerse lasagne

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Lasagnevellen

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Voeg de lasagnevellen toe wanneer het water kookt. Kook de lasagnevellen in circa 10 minuten gaar. Giet de lasagnevellen af, spoel ze na met wat lauw water en doe ze terug in de pan. Voeg een flinke scheut olijfolie extra vierge toe en zorg dat de lasagnevellen hier goed mee worden ingesmeerd. Dit voorkomt dat ze aan elkaar plakken. Doe het deksel op de pan. 

Gehaktsaus 

Pel en snipper de uien. Pel en hak de knoflook fijn. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in grove blokjes.

Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit de uien en knoflook op laag vuur. Voeg het gehakt en de rozemarijn toe en bak circa 2 minuten mee. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Voeg de paprika’s toe bak nog circa 5 minuten mee. Blus af met een scheutje rode wijn en laat circa 2 minuten inkoken. Voeg de passata toe. Laat nog circa 15 minuten doorpruttelen. Voeg de doperwtjes toe en warm goed door. 

Kaassaus

Rasp de Parmezaanse kaas. Verbrokkel de mozzarella. Pluk en hak de basilicum grof. Meng voor de kaassaus de Griekse yoghurt, geraspte Parmezaanse kaas, mozzarella en basilicum in een kom.

Serveren

Schep een beetje gehaktsaus in een diep bord. Leg er een lasagnevel bovenop. Schep er vervolgens gehakt- en kaassaus over en daarna nog een lasagnevel. Herhaal dit tot je een aantal laagjes hebt. Eindig met een schep van beide sauzen. Garneer met een takje basilicum.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker