Lasagnevellen
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Voeg de lasagnevellen toe wanneer het water kookt. Kook de lasagnevellen in circa 10 minuten gaar. Giet de lasagnevellen af, spoel ze na met wat lauw water en doe ze terug in de pan. Voeg een flinke scheut olijfolie extra vierge toe en zorg dat de lasagnevellen hier goed mee worden ingesmeerd. Dit voorkomt dat ze aan elkaar plakken. Doe het deksel op de pan.
Gehaktsaus
Pel en snipper de uien. Pel en hak de knoflook fijn. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in grove blokjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit de uien en knoflook op laag vuur. Voeg het gehakt en de rozemarijn toe en bak circa 2 minuten mee. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Voeg de paprika’s toe bak nog circa 5 minuten mee. Blus af met een scheutje rode wijn en laat circa 2 minuten inkoken. Voeg de passata toe. Laat nog circa 15 minuten doorpruttelen. Voeg de doperwtjes toe en warm goed door.
Kaassaus
Rasp de Parmezaanse kaas. Verbrokkel de mozzarella. Pluk en hak de basilicum grof. Meng voor de kaassaus de Griekse yoghurt, geraspte Parmezaanse kaas, mozzarella en basilicum in een kom.
Serveren
Schep een beetje gehaktsaus in een diep bord. Leg er een lasagnevel bovenop. Schep er vervolgens gehakt- en kaassaus over en daarna nog een lasagnevel. Herhaal dit tot je een aantal laagjes hebt. Eindig met een schep van beide sauzen. Garneer met een takje basilicum.
Meld je aan en praat mee