Zomerse gazpacho

14
Makkelijk
Zomerse gazpacho

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Brood met Parmezaan

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Verdeel de plakken brood over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en besprenkel met olijfolie.
  • Bak de sneetjes brood in de oven in circa 8 minuten krokant.

Zomerse gazpacho

  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook grof.
  • Snijd de tomaten en komkommer in grove blokjes.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in grove blokjes.
  • Pureer in een hoge kom de ui, knoflook, tomaten, paprika’s, komkommer, cayennepeper, tomatensap, rode wijnazijn en de helft van de basilicum met een staafmixer tot een gladde soep. Breng de soep op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Pluk de blaadjes van de resterende basilicum.

Serveren

  • Schenk de gazpacho in diepe borden. Besprenkel de gazpacho met de olijfolie extra vierge en verdeel de blaadjes basilicum over de borden. Serveer met het brood met Parmezaan.
koude

Ingredienten

4
Personen

Brood met Parmezaan

  • 8 sneetjes boerenbruin brood
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • olijfolie om in te bakken

Zomerse gazpacho

  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 tomaten
  • 2 rode paprika's
  • 1 komkommer
  • 2 tl cayennepeper
  • 200 ml tomatensap
  • 2 el rode wijnazijn
  • 1 bos basilicum
  • olijfolie extra vierge

Extra nodig

  • bakpapier
Zomerse gazpacho
Geef je waardering
14