Zomerse couscoussalades: couscous met arganolie en citrusfruit & couscous met frambozen, passievrucht en granaatappel.

3
Makkelijk
Zomerse couscoussalades: couscous met arganolie en citrusfruit & couscous met frambozen, passievrucht en granaatappel.

Bereidingswijze

40 minuten totale tijd

Couscous met framboos, passievrucht en granaatappel
Stoom de couscous in een stoomoven of driemaal in een couscoussière of stoompan. Laat afkoelen en meng er een scheut fruitige olijfolie door.
Halveer de granaatappel. Hou een helft boven een kom en sla met een houten pollepel op de bovenkant. Hierdoor ‘schieten’ de pitjes eruit. Voeg hieraan de rasp en het sap van de citroen en sinaasappel toe (of gebruik een zesteur voor de schil). Halveer de passievruchten, lepel het vruchtvlees eruit en voeg toe aan de granaatappelpitjes. Voeg de honing en het oranjebloesemwater toe.
Meng de couscous met het granaatappelpitjes-mengsel en de frambozen.
Hak de amandelen grof en strooi over de couscoussalade.

 

Maïscouscoussalade met arganolie en citrusrasp
Stoom de couscous in een stoomoven of driemaal in een couscoussière of stoompan.
Wrijf wat zout en de arganolie met je handen door de warme couscous. Laat afkoelen.
Frituur de amandelen goudbruin in een laagje olie. Laat afkoelen op keukenpapier en hak grof. Snijd de peterselie heel fijn. Pluk de blaadjes munt en snijd ook fijn. Verkruimel de witte kaas.
Meng de peterselie, munt, kaas en amandelen door de couscous. Voeg de rasp en sap van de citroen en sinaasappel toe (of gebruik een zesteur voor de schil) en nog een scheutje arganolie

TIP: Serveer met sinaasappelthee: maak groene thee of thee met gunpowder, gebruik een zesteur om sinaasappelschilletjes te maken en voeg toe.

Ingredienten

4
Personen

Couscous met framboos, passievrucht en granaatappel

  • 250 g grove couscous
  • fruitige olijfolie
  • 1 granaatappel
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • 2 rijpe passievruchten
  • 1 el honing
  • 1 el oranjebloesemwater
  • 250 g frambozen
  • 50 g gezouten amandelen

Couscous met arganolie en citrusrasp

  • 250 g maïscouscous
  • 200 ml arganolie, hazelnoot- of walnootolie
  • 150 g amandelen
  • milde olijfolie
  • 2 bosjes peterselie
  • 1 bosje munt
  • 200 g witte kaas (Turkse of fetakaas)
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel

Extra nodig

  • stoompan of couscoussière
  • zesteur of rasp
Zomerse couscoussalades: couscous met arganolie en citrusfruit & couscous met frambozen, passievrucht en granaatappel.
Geef je waardering
3