Zomersalade met appel en munt

24
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Couscous

  • Kook de couscous volgens de bereidingswijze op de verpakking.¬†

Zomersalade met appel en munt

  • Verwarm een pan en rooster de pompoenpitten in circa 4 minuten. Breng op smaak met een beetje zout.
  • Snijd de bosui fijn.
  • Snijd de komkommer in blokjes.
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
  • Halveer de cherrytomaatjes.
  • Verbrokkel de feta.
  • Snijd de munt fijn.
  • Snijd de appel in reepjes.
  • Halveer de citroen. Snijd een helft in partjes.
  • Meng in een grote kom eerst het sap van de halve citroen met de honing, breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en een scheutje olijfolie extra vierge. Voeg de couscous, pompoenpitten, bosui, komkommer, paprika, cherrytomaatjes, feta, munt, appel en veldsla toe.

Serveren

  • Verdeel de zomersalade met appel en munt over borden en serveer met de partjes citroen.

Ingredienten

4
Personen

Zomersalade met appel en munt

  • 300 g volkoren couscous
  • 100 g pompoenpitten
  • 1 bosje bosui
  • 1 komkommer
  • 1 rode paprika
  • 250 g gele cherrytomaatjes
  • 200 g feta
  • 0.5 bosje munt
  • 1 Granny Smith appel
  • 1 citroen
  • 75 g veldsla
  • 1 el honing
  • olijfolie extra vierge
Geef je waardering
24