Zomerkoninkjes-gebakjes

6
Makkelijk

Bereidingswijze

90 minuten totale tijd

Biscuit
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Klop de eiwitten met de suiker tot zachte pieken. Meng de eidooiers samen met de bloem en maïzena door het eiwitschuim. Strijk het beslag uit tot een dikte van 1 centimeter uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak het biscuit in circa 8 minuten goudbruin en gaar.

Aardbeiencrème
Houd een klein beetje aardbeienpuree achter en breng de rest aan de kook. Roer de eidooiers met de suiker en de achtergehouden koude aardbeienpuree los. Voeg de bloem toe en giet de hete puree al roerend op het eimengsel. Schenk terug in de pan en gaar de crème op laag vuur nog circa 2 minuten. Spoel een bakplaatje af met koud water, schenk de crème erop en laat afgedekt met plasticfolie afkoelen. Roer de boter met de poedersuiker luchtig en meng de crème erdoor.

Leg de biscuitplak op een stuk plasticfolie. Strijk de aardbeiencrème uit over de biscuitplak en rol deze in de lengte op. Vries de rol circa 30 minuten in. Snijd de rol daarna in plakken met een dikte van circa 2 centimeter. Leg de biscuitplakken plat.

Victoriabeslag

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Meng op een met bakpapier beklede bakplaat het amandelschaafsel met de suiker en het eiwit. Bak het victoriabeslag in de oven in circa 12 minuten goudbruin en krokant. Laat afkoelen.

Topping
Klop de slagroom met de suiker stijf en schep in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit een toef slagroom op de elke biscuitplak. Verwijder het kroontje van de aardbeien en druk ze tegen de slagroom aan. Roer de aardbeienjam los met een klein scheutje water en bestrijk de aardbeien ermee. Bestrooi de gebakjes met het victoriabeslag en bestuif met poedersuiker.

Ingredienten

12
Porties

Biscuit

  • 3 eiwitten
  • 100 g suiker
  • 5 eidooiers
  • 80 g bloem
  • 20 g maïzena

Aardbeiencrème

  • 250 ml aardbeienpuree
  • 2 eidooiers
  • 50 g suiker
  • 2 el bloem
  • 250 g zachte roomboter
  • 60 g poedersuiker

Victoriabeslag

  • 120 g amandelschaafsel
  • 80 g suiker
  • 1 eiwit

Topping

  • 500 ml slagroom
  • 100 g suiker
  • 500 g aardbeien
  • 3 el aardbeienjam

Extra nodig:

  • bakpapier
  • plasticfolie
  • spuitzak met gladde spuitmond
  • poedersuiker om te bestuiven
Geef je waardering
6