Zoete en hartige wentelteefjes

9
Gemiddeld

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Zoete wentelteefjes
Snijd het brood in plakken van 1,5 centimeter dik. Schenk de melk en slagroom in een ovenschaal en voeg één ei toe. Splits het tweede ei en voeg alleen de dooier toe. Voeg een snufje zout toe. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en voeg toe. Doop de sneetjes brood in het eimengsel. Verhit een klontje boter in de pan en bak de wentelteefjes om en om goudbruin in circa 4 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier.

Ontkroon de aardbeien en snijd de aardbeien in vieren. Klop de slagroom tot yoghurt dikte.

Serveer
Schep de slagroom op het wentelteefje. Leg de aardbeien erop en schaaf er, met een dunschiller, wat chocolade over.

Bekijk hier de tips van chefkok Andy McDonald.


Hartige wentelteefjes
Snijd het brood in plakken van 1,5 centimeter dik. Schenk de melk en slagroom in een ovenschaal en voeg één ei toe. Splits het tweede ei en voeg alleen de dooier toe. Snijd de rozemarijn fijn en voeg toe. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Doop de sneetjes brood in het eimengsel. Verhit een klontje boter in de pan en bak de wentelteefjes om en om goudbruin in circa 4 minuten.

Topping
Verhit een andere pan en bak het spek circa 2 minuten. Snijd de tomaat in plakken. Verhit olie in een koekenpan en bak spiegeleieren.

Serveer
Leg op elk wentelteefje een plakje spek, 3 plakjes tomaat, 1 spiegelei en 1 plakje kaas. Garneer met peterselie.

Bekijk hier de tips van chefkok Andy McDonald.

 

Ingredienten

4
Personen

Zoete wentelteefjes

  • 4 sneetjes suikerbrood of brioche
  • 200 ml melk
  • 100 ml slagroom
  • 2 eieren
  • 1 el boter
  • 1 vanillestokje
  • 250 g aardbeien
  • 150 ml slagroom
  • 1 reep chocolade

Hartige wentelteefjes

  • 4 sneetjes suikerbrood of brioche
  • 200 ml melk
  • 2 eieren
  • 1 scheutje room
  • rozemarijn
  • 1 el boter

Topping (hartig)

  • 100 g spek
  • 2 tomaten
  • 4 plakjes oude kaas
  • 4 eieren
  • peterselie

Extra nodig

  • ovenschaal
Geef je waardering
9