Zoete BBQ-spies met avocado-hüttenkäsesalade

5
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd
  • Week de satéprikkers in een glas water.

Marinade

  • Snijd de varkenshaas in blokjes.
  • Meng de varkenshaas, appelsap en de witte wijnazijn in een kom.
  • Dek de kom af met plasticfolie en laat de varkenshaas in de koelkast circa 10 minuten marineren.

Avocado-hüttenkäsesalade

  • Maak de avocado’s schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Snijd de bosui in dunne ringen.
  • Snijd het groen van de radijsjes en halveer de radijsjes.
  • Snijd de dille fijn.
  • Meng de avocado’s met de bosui, radijsjes, dille en de hüttenkäse. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Schep op elke cracker drie eetlepels salade en leg er een toefje tuinkers op.

Zoete BBQ-spies

  • Verwarm de grillpan voor.
  • Schil de appel en snijd de appel in vieren. Verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes ter grootte van de varkenshaas.
  • Pel en snijd de ui in parten.
  • Haal de varkenshaas uit de marinade en dep droog met keukenpapier.
  • Spies de varkenshaas, appel en rode ui om en om aan de satéprikkers. Smeer de spiesjes in met olijfolie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Gril de spiesjes in circa 8 minuten rondom gaar.

Serveren

  • Verdeel de appel-varkenshaasspiesjes en de crackers met avocado-hüttenkäsesalade over borden. Serveer met de resterende salade. 

Tip: De spiesjes kun je ook op de BBQ grillen. Gril de spiesjes op een hete barbecue in circa 8 minuten rondom gaar.

Ingredienten

4
Personen

Zoete BBQ-spies

  • 300 g varkenshaas
  • 200 ml troebele appelsap
  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 appels, Jonagold
  • 2 rode uien
  • olijfolie om in te bakken

Avocado-hüttenkäsesalade

  • 2 avocado’s
  • 1 bosje bosui
  • 1 bosje radijs
  • 1 bosje dille
  • 100 g Hüttenkäse
  • 8 knäckebrödcrackers (rond)
  • 1 bakje tuinkers

Extra nodig:

  • plasticfolie
  • satéprikkers
  • keukenpapier
  • grillpan
Geef je waardering
5