

Bereidingswijze
25 minuten totale tijd
- Week de satéprikkers in een glas water.
Marinade
- Snijd de varkenshaas in blokjes.
- Meng de varkenshaas, appelsap en de witte wijnazijn in een kom.
- Dek de kom af met plasticfolie en laat de varkenshaas in de koelkast circa 10 minuten marineren.
Avocado-hüttenkäsesalade
- Maak de avocado’s schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Snijd de bosui in dunne ringen.
- Snijd het groen van de radijsjes en halveer de radijsjes.
- Snijd de dille fijn.
- Meng de avocado’s met de bosui, radijsjes, dille en de hüttenkäse. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Schep op elke cracker drie eetlepels salade en leg er een toefje tuinkers op.
Zoete BBQ-spies
- Verwarm de grillpan voor.
- Schil de appel en snijd de appel in vieren. Verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes ter grootte van de varkenshaas.
- Pel en snijd de ui in parten.
- Haal de varkenshaas uit de marinade en dep droog met keukenpapier.
- Spies de varkenshaas, appel en rode ui om en om aan de satéprikkers. Smeer de spiesjes in met olijfolie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper.
- Gril de spiesjes in circa 8 minuten rondom gaar.
Serveren
- Verdeel de appel-varkenshaasspiesjes en de crackers met avocado-hüttenkäsesalade over borden. Serveer met de resterende salade.
Tip: De spiesjes kun je ook op de BBQ grillen. Gril de spiesjes op een hete barbecue in circa 8 minuten rondom gaar.
Ingredienten
4
Personen
Zoete BBQ-spies
- 300 g varkenshaas
- 200 ml troebele appelsap
- 2 el witte wijnazijn
- 2 appels, Jonagold
- 2 rode uien
- olijfolie om in te bakken
Avocado-hüttenkäsesalade
- 2 avocado’s
- 1 bosje bosui
- 1 bosje radijs
- 1 bosje dille
- 100 g Hüttenkäse
- 8 knäckebrödcrackers (rond)
- 1 bakje tuinkers
Extra nodig:
- plasticfolie
- satéprikkers
- keukenpapier
- grillpan

Laat hier je reactie achter