Zoete aardappel-karwijsoep met arganolie en briouats

0
Makkelijk
Zoete aardappel-karwijsoep met arganolie en briouats

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Soep
Pel en snijd de uien en knoflook fijn. Verhit olie in een pan en fruit de uien, knoflook en karwijzaad. Schil en snijd de aardappels in stukken. Voeg de aardappels toe aan het uimengsel en blus af met het water. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Pureer de soep met een staafmixer. Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de tuinbonen circa 1 minuut. Spoel ze koud en dop ze dubbel.
Serveer de soep met tuinboontjes, karwijzaadjes, verkruimel de geitenkaas erover en besprenkel naar smaak met arganolie.

Briouats
Pluk de peterselie en de munt. Hak de pistachenootjes, de peterselie en de munt fijn. Meng de kaas met de pistachenootjes, de peterselie, de munt, een scheutje olijfolie en royaal peper tot een smeuïge pasta. Snijd het filodeeg in repen van circa 5 centimeter breed. Leg links onderin op iedere reep filodeeg een lepel vulling en vouw naar rechts in een driehoekje, daarna naar links, weer naar rechts; steeds in een driehoekje enzovoort. Het laatste stukje deeg vouw je naar binnen. Maak de randjes nat zodat ze blijven plakken.
Verwarm frituurolie op 170 °C en frituur de briouats in kleine porties goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze warm.

Ingredienten

4
Personen

Soep

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 1.5 el karwijzaad
  • 4 zoete aardappels
  • 1.5 l water
  • 100 g tuinbonen (diepvries)
  • 150 g zachte geitenkaas
  • 200 ml arganolie
  • zout
  • versgemalen peper

Briouats

  • 1 bos peterselie
  • 0.5 bosje munt
  • 50 g gepelde gezouten pistachenootjes
  • 200 g pittige witte kaas (Marokkaanse of Turkse winkel)
  • olijfolie
  • peper
  • 1 pakje filodeeg

Extra nodig

  • olie om te frituren
Zoete aardappel-karwijsoep met arganolie en briouats
Geef je waardering
0