Zoet Marokkaans: rijstpudding met oranjebloesemwater en amandelen & Marokkaans graif

1
Gemiddeld
Zoet Marokkaans: rijstpudding met oranjebloesemwater en amandelen & Marokkaans graif

Bereidingswijze

30 minuten kooktijd
1 uur en 15 minuten totale tijd

Rijstpudding
Breng de melk met de suiker, oranjebloesemwater en een mespuntje zout al roerende aan de kook in een pan met dikke bodem. Voeg de rijst toe en laat op laag vuur circa 30 minuten garen. Blijf continu roeren om aanbakken te voorkomen. Hak de amandelen fijn.

Serveer de rijstpudding warm of koud. Bestrooi vlak voor het serveren met de amandelen en eventueel wat kaneelpoeder.

Deeg Graif
Los de gist op in het water. Meng in een grote, lage schaal de bloem met de semolina. Maak een kuiltje in het midden, schenk het gistmengsel erin en voeg de suiker toe. Strooi het zout over de bloem, maar zorg dat er geen zout bij de gist komt (dit verstoort het gistingsproces).

Meng de bloem beetje bij beetje door het gistmengsel en voeg al knedend het lauwwarme water toe. Kneed tot een soepel en zacht deeg en laat circa 15 minuten rusten.

Graif
Smelt de boter in een pan. Meng in een kom de gesmolten boter met de olie. Vet je handen en het aanrecht in met het oliemengsel. Verdeel het deeg in 12 kleine bolletjes en leg op het ingevette aanrecht. Besprenkel elk bolletje met wat van het oliemengsel en druk het met je ingevette handen zo dun mogelijk uit. Het is niet erg als er wat gaatjes in komen.

Voor 1 graif heb je twee bolletje deeg nodig. Vouw tot een soort pakketje/envelop en leg apart. Herhaal dit met het tweede bolletje en leg het op het eerste deegvel. Bestrooi lichtjes met wat semolina, bedruppel met wat olieboter en vouw dicht tot een pakketje; druk lichtjes aan. Herhaal dit tot je 6 pakketjes/graif hebt.

Verhit een droge pan en bak de graif hierin aan beide kanten in enkele minuten goudbruin en knapperig. Hij moet vanbinnen zacht maar gaar zijn.

Een graif is heerlijk als ontbijt met wat honing en/of gezouten boter.

Ingredienten

4
Personen

Rijstpudding

  • 600 ml volle melk
  • 75 g suiker
  • 4 el oranjebloesemwater
  • 300 g dessertrijst
  • 100 g blanke amandelen
  • kaneelpoeder

Graif

  • 20 g verse gist
  • 250 ml lauwwarm water
  • 200 g bloem
  • 200 g fijne semolina
  • 0.5 tl suiker
  • 1 tl zout
  • 150 g boter
  • 150 ml zonnebloemolie

Extra nodig

  • anti-aanbakpan
Zoet Marokkaans: rijstpudding met oranjebloesemwater en amandelen & Marokkaans graif
Geef je waardering
1