Zeewaardige zalmsalade

0
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Zalmfilet garen

  • Breng in een pan het water en het bouillonblokje aan de kook.
  • Kook de zalmfilet in de bouillon in circa 10 minuten op laag vuur gaar. Zet het vuur de laatste 5 minuten uit.
  • Schep de zalmfilet voorzichtig uit de bouillon en laat afkoelen op een bordje. Breek de zalm in stukjes.

Bleekselderijconfituur

  • Verwijder de harde draden van de bleekselderij. Halveer de bleekselderij in de lengte en snijd in kleine blokjes.
  • Breng in een pannetje de witte wijnazijn, honing en de steranijs aan de kook.
  • Voeg de bleekselderij toe en stoof de bleekselderij in circa 10 minuten gaar.
  • Verwijder de steranijs. Breng het geheel op smaak met een beetje zout en peper. 

Zeewaardige zalmsalade

  • Rooster de pecannoten circa 4 minuten in een droge pan. Laat even afkoelen en hak ze daarna fijn.
  • Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de bosuitjes in dunne ringen.
  • Pluk de blaadjes sla.
  • Meng in een grote kom de zalm, pecannoten, tomaten, bosui, kropsla en een scheutje olijfolie extra vierge en breng op smaak met een beetje zout en peper.
  • Snijd het stokbrood in plakken.

Serveren

  • Verdeel de salade over de borden en schep de bleekselderijconfituur eroverheen. Serveer met de plakken brood.

 

Ingredienten

4
Personen

Zeewaardige zalmsalade

  • 600 ml water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 400 g zalmfilet
  • 65 g pecannoten
  • 2 trostomaten
  • 1 bosje bosui
  • 1 krop kropsla
  • olijfolie extra vierge
  • 1 meergranen stokbrood

Bleekselderijconfituur

  • 6 stengels bleekselderij
  • 50 ml witte wijnazijn
  • 3 el honing
  • 1 steranijs
Geef je waardering
0