Zeeuwse mosselen met zeekraalsalade

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Zeeuwse mosselen

Was de mosselen in ruim koud water. Verwijder kapotte of openstaande exemplaren. Verwijder ook de ‘baard’ aan de buitenkant van de schelp. Pel en snipper de ui. Schil en snijd de bospenen in gelijke stukken. Verwijder de harde draden van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in kleine stukjes. Halveer de prei in de lengte en snijd de prei in repen. Pluk en hak de blaadjes bladselderij. Pel en snipper de sjalot. Smelt een klontje boter in de pan en bak alle groente en kruiden kort. Voeg een scheut witte wijn toe en breng aan de kook. Voeg de mosselen toe aan de pan. Breng het geheel met gesloten deksel op hoog vuur aan de kook. Het kookvocht drukt de deksel omhoog wanneer de mosselen
koken. Schep of
schud de mosselen om. Druk het deksel weer op de pan en laat
op dezelfde manier het vocht het deksel nog twee keer omhoog
drukken. Serveer de mosselen direct wanneer ze gaar zijn.

Zeekraalsalade

Spoel de zeekraal af onder stromend water en verwijder stugge stengeldelen. Pel en snipper de sjalot. Meng een scheutje olijfolie extra vergine, witte wijnazijn en de sjalot met de zeekraal en breng op smaak met versgemalen peper.

Brood en mosselsausje

Meng in een kom alle ingrediënten voor het mosselsausje en breng op smaak met een beetje zout en peper. Snijd het brood in plakken.

Serveren

Verdeel de mosselen over diepe borden. (serveer een leeg diep bord erbij voor de schelpen). Serveer de mosselen het mosselsausje, de salade en het brood.

Ingredienten

4
Personen

Zeeuwse mosselen met zeekraalsalade

  • 2 kg mosselen
  • 1 ui
  • 1 bosje bospeen
  • 5 stengels bleekselderij
  • 1 prei
  • 5 takjes bladselderij
  • 200 ml witte wijn
  • 30 g boter
  • 250 g zeekraal
  • 2 sjalotten
  • olijfolie extra vergine
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 meergranenstokbrood

Mosselsausje

  • 3 el halvanaise
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el mosterd
  • witte wijn

Extra nodig

  • grote pan of mosselpan
Geef je waardering
0