Zeetong roedjak

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Komkommer
Snijd de komkommer door de lengte in vieren en vervolgens in plakjes. Bestrooi met zout en laat circa 30 minuten uitlekken op een zeef.

Saus
Breng het water in een pan aan de kook. Verkruimel de palmsuiker in het kokende water. Roer er de sambal, trassi en tamarindepasta door en laat de saus iets afkoelen.

Groente
Schil de ananas, mango en banaan en snijd het vruchtvlees in gelijke stukjes. Schil de peer en de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Dep het zout van de komkommer en meng de komkommer en de lychees met alle vruchten.

Zeetong
Verhit de boter in een grote koekenpan. Bloem de zeetong en bak in de boter in circa 6 minuten goudbruin en gaar.

Serveer
Meng voor de roedjak de saus door de vruchten en serveer bij de tong.

Tip: serveer met wat gewokte broccoli en volkorenrijst.

Ingredienten

4
Personen

Roedjak

  • 0.5 komkommer
  • zout
  • 1 ananas
  • 2 mango's
  • 2 bananen
  • 2 peren
  • 2 appels
  • 100 g lychees (uit blik)

Saus

  • 200 ml water
  • 4 schijven palmsuiker
  • 4 el sambal oelek
  • 2 tl trassi
  • 6 el tamarindepasta

Zeetong

  • 4 zeetongen
  • 50 g bloem
Geef je waardering
0