Zeebaars met groente & pastasalade (Branzino con verdure e insalata di penne)

11
Makkelijk

Bereidingswijze

40 minuten totale tijd

Pastasalade
Kook de penne gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af, spoel koud en laat goed uitlekken. Snijd de kruiden fijn en meng met de mascarpone. Meng de penne door de kruidenmascarpone. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Schep de salade in een mooie schaal.

Saus
Pel en snijd de sjalot en knoflook fijn. Snijd de courgettes en de paprika in blokjes. Verhit olie in een pan, fruit de sjalot en knoflook en voeg de groente toe. Bak circa 5 minuten. Blus af met de witte wijn. Rooster de amandelen in een koekenpan. Pluk de munt en peterselie en voeg samen met de amandelen toe aan de groente. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Laat circa 10 minuten sudderen op laag vuur. Schep de groente in een schaal.

Vis
Verhit olijfolie in een pan en bak de zeebaarsfilets in circa 4 minuten gaar. Leg de filets op de groente in de schaal en garneer met de peterselie.

Ingredienten

4
Personen

Pastasalade

  • 300 g penne
  • 4 takjes peterselie
  • 4 takjes basilicum
  • 2 takjes salie
  • 2 takjes munt
  • 150 g mascarpone

Saus

  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 gele courgette
  • 1 groene courgette
  • 1 rode paprika
  • olijfolie
  • 50 ml witte wijn
  • 150 g amandelen
  • 2 takjes munt
  • 2 takjes peterselie

Vis

  • 4 zeebaarsfilets
  • 2 takjes peterselie

Extra nodig

  • keukenpapier
Geef je waardering
11