Zandkasteel

6
Gemiddeld

Bereidingswijze

2 uur kooktijd
2 hours and 50 minutes totale tijd

Moskovisch beslag
Verwarm de oven voor op 185 ºC. Smelt de boter en splits de eieren. Klop de eiwitten met de helft van de suiker tot stijve pieken. Klop de eidooiers met de resterende suiker au bain-marie schuimig en lobbig. Spatel het eiwit door de eidooiers. Roer de boter erdoor en spatel de bloem erdoor. Vet de bakvorm in met boter en bekleed met bakpapier. Schenk het beslag in de bakvormen en bak de cakes in circa 35 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake afkoelen.

Rouleaubiscuit
Verwarm de oven voor op 220 ºC.
Smelt de boter in een pannetje. Klop de eieren met de suiker luchtig. Spatel de bloem en de gesmolten boter erdoor. Bekleed een bakplaat met bakpapier en strijk het beslag uit tot circa 1 cm dikte. Bak in circa 5 minuten goudbruin en gaar. Snijd het biscuit in de lengte en de breedte door.

Roomkaastopping

Klop de boter met de poedersuiker en de roomkaas luchtig. Let op dat de crème niet gaat schiften. Bestrijk drie van de vier cakeplakken met een laag roomkaascrème. Prak de aardbeien en verdeel over de roomkaascrème. Stapel de plakken cake op elkaar. De bovenste plak is de plak zonder roomkaascrème, zodat je de lagen cake goed kan aandrukken. Smeer de buiten- en bovenkant van de taart in met een beetje crème. Houd een beetje roomkaastopping achter voor het rouleaubiscuit. Zet de taart circa 1 uur in de koelkast om op te stijven.

Bestrijk de stukken rouleaubiscuit met een dunne laag roomkaastopping en beleg met de aardbeien. Rol voor het maken van de torens van het kasteel het biscuit in de lengte op. Verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten opstijven in de koelkast. Bewaar de rest van de crème om de taart aan te zetten.

Opmaak
Snijd de torens van de taart op gelijke hoogte. Smeer de torens in met crème. Vul een schaal met de suiker en rol de torens door de suiker. Bestrijk de taart met nog een beetje extra crème en snijd de hoeken er vanaf. Bedek de taart met de basterdsuiker, zodat het lijkt of het kasteel van zand is. Zet de torens met behulp van cocktailprikkers tegen de taart aan. Schep de overige roomkaastopping in een spuitzak. Spuit een soort muurtje op de bovenkant van de taart en druk met de achterkant van een lepel kantelen in het muurtje. Strooi een beetje suiker over het muurtje. Spuit een beetje crème op de torens en zet op elke toren een ijshorentje als torendak. Steek een vlaggetje in één van de torens.

Ingredienten

1
Porties

Moskovisch beslag

  • 180 g boter
  • 12 eieren
  • 350 g suiker
  • 300 g bloem

Rouleaubiscuit

  • 80 g boter
  • 6 eieren
  • 190 g suiker
  • 190 g bloem

Roomkaastopping

  • 700 g zachte boter
  • 700 g poedersuiker
  • 700 g roomkaas
  • 300 g aardbeien

Extra nodig

  • 4 vierkante bakvormen
  • bakpapier
  • bakplaat
  • boter om in te vetten
  • spuitzak met gladde spuitmond
  • spuitzak
  • 4 cocktailprikkers
  • vlaggetje

Opmaak

  • 4 ijshoorntjes
  • 1 kg lichtbruine basterdsuiker
Geef je waardering
6