Bereiden
• Verwarm de oven voor op 180 °C.
• Snijd de tomaten in blokjes.
• Maak de avocado schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes.
• Pel en snipper de ui.
• Pel en hak de knoflook fijn.
• Snijd de rode peper fijn.
• Meng voor de salsa de avocado, tomaten, ui, rode peper, knoflook en rasp en sap van 1 limoen voorzichtig door elkaar en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
• Pluk en hak de dille fijn.
• Meng de crème fraîche met de dille en rasp van de andere limoen en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
• Verdeel de zalm in gelijke porties.
• Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de zalm in circa 5 minuten rosé.
• Verdeel de tortilla’s over een met bakpapier beklede bakplaat en verwarm ze circa 3 minuten in de oven.
• Snijd de onderkant van de little gem en haal de bladeren los.
• Beleg de tortilla’s met little gem en zalm en schep de salsa en de crème fraîche erover.
Serveren
• Serveer 2 tortilla’s per bord en garneer met limoen.
Meld je aan en praat mee