Zalm, citroenkrieltjes en gevulde courgette met ratatouille

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

75 minuten totale tijd

Gevulde courgette met ratatouille (ca 40 minuten)
Verwarm de oven voor op hetelucht 180 °C. Pel en snipper de ui en hak de knoflook. Snijd de paprika, courgettes, aubergine en de tomaten in blokjes. Verhit olie in een pan en bak de ui, knoflook, courgette, paprika en aubergine 4 minuten. Voeg de tomaten en tijm toe en laat het circa 5 minuten zachtjes stoven. Breng op smaak met zout en peper. Snijd het kapje van de courgettes, hol ze voorzichtig uit en zet ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Schep de ratatouille in de uitgeholde courgettes en bak ze 20-25 minuten in de oven.

Zalm met een krokante kruidenkorst (ca 20 minuten)
Verwarm de oven voor op hetelucht 180°C. Leg de zalm in een ovenschaal. Snijd de korsten van het brood en snijd het brood in blokjes. Hak de peterselie fijn en meng dit met een scheut olie en zout door het brood. Besprenkel de zalmfilets met citroensap en bestrooi ze met zout en peper. Verdeel het broodmengsel over de vis en druk het goed aan. Bak de zalm circa 10 minuten in de oven.

Citroenkrieltjes (ca 15 minuten)
Breng in een pan water aan de kook en kook de krieltjes 8 minuten voor. Giet de krieltjes af, dep ze droog en halveer ze. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de krieltjes goudbruin. Breng de krieltjes op smaak met zeezout, citroenrasp en citroensap.

Ingredienten

4
Personen

Gevulde courgette

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 groene courgette
  • 1 gele courgette
  • 1 aubergine
  • 2 tomaten
  • olijfolie
  • 3 takjes tijm
  • 8 kleine bolcourgettes
  • zout
  • versgemalen peper

Zalm

  • 500 g zalm
  • zout
  • versgemalen peper
  • olijfolie
  • 1 citroen
  • 2 sneetjes oud wit brood
  • 1 bosje platte peterselie

Citroenkrieltjes

  • olijfolie
  • 400 g krieltjes
  • 1 citroen
  • zeezout
Geef je waardering
0