De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

yucateco’s visgerecht uit mexico

60 MIN
Yucateco’s visgerecht uit Mexico

Een recept van

Andrea van Lieshout

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Saus
Pel en snipper de uien. Halveer de olijven. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in grove stukken. Snijd de koriander grof. Vijzel de koriander fijn. Pers de sinaasappels en limoenen uit. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de uien. Voeg de olijven, paprika’s en paprikapoeder toe en bak goed mee. Voeg het sinaasappel- en limoensap toe en laat inkoken. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Visschotel
Verwarm de oven op 200 °C. Bestrijk de bodem en zijkanten van een ovenschaal met de boter en leg de zeebaars erin. Roer de koriander door de saus en schenk de saus over de vis. Bak de vis in circa 15 minuten gaar in de oven. Let op: bedruip de zeebaars regelmatig met saus.

Garnituur
Kook de eieren in kokend water in circa 8 minuten hard en spoel koud. Pel de eieren en snijd klein. Snijd de sla grof. Snijd de radijsjes in plakjes.

Serveer
Serveer de zeebaars op een grote ovale schaal of bord en schenk de saus over de vis. Bestrooi de vis met het fijngesneden ei en garneer de randen van de schaal of het bord met sla en radijs.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker