Yamsoep & knapperige cassave met uienolie uit Suriname

1
Makkelijk
Yamsoep & knapperige cassave met uienolie uit Suriname

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Cassave
Schil en snijd de cassave in dikke frieten. Kook de cassave in circa 30 minuten gaar in kokend water. Giet af en zet apart.

Maak een uienolie door de ui te pellen en in ringen te snijden. Pel en snijd de knoflook in vieren. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook kort. Schenk het over in een kom en laat afkoelen.

Schep de cassave in een diep bord. Pers de sinaasappel en hak de koriander fijn. Schenk het sinaasappelsap en de uienolie gelijkmatig over de cassave en garneer met koriander.

Yamsoep
Halveer en pers de limoenen boven een ruime kom met water. Schil de yams en snijd ze in blokjes van 2 bij 2 centimeter. Was de yams grondig in de kom met limoenwater. Giet af en laten uitlekken.

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Ris de tijm. Verhit olie in een hoge pan en fruit de ui, knoflook en tijm. Voeg de yamblokjes toe en schep even een paar keer om. Voeg het water toe en laat het geheel circa 20 minuten koken.

Pureer de soep fijn met een staafmixer. Voeg melk en kerrie toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Verwarm de soep nogmaals circa 3 minuten op laag vuur.

Serveer de yamsoep in grote kommen.

Ingredienten

4
Personen

Cassave met uienolie

  • 2 grote cassave
  • 1 ui
  • 6 teentjes knoflook
  • 125 ml olijfolie
  • 1 sinaasappel
  • 10 takjes koriander

Yamsoep

  • 2 limoenen
  • 500 g yams
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosje tijm
  • 1 l water
  • 250 ml melk
  • 2 tl kerriepoeder

Extra nodig

  • citruspers
  • staafmixer
Yamsoep & knapperige cassave met uienolie uit Suriname
Geef je waardering
1