Wortelsoep
- Schil en snijd de wortels in kleine blokjes.
- Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en fruit de ui, knoflook en kerriepoeder circa 4 minuten.
- Voeg de wortels toe.
- Blus de wortels af met de bouillon.
- Breng aan de kook en laat op laag vuur circa 20 minuten koken.
Gremoulata
- Pluk en hak de peterselie heel fijn.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Was en rasp de schil van de citroen.
- Meng in een kom de peterselie, knoflook, citroenrasp en een scheut olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
Knoflookcroutons
- Snijd de korstjes van het brood en snijd het brood in blokjes van circa 2 centimeter.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook circa 30 seconden op laag vuur.
- Voeg het brood toe en bak de croutons op middelhoog vuur goudbruin en krokant.
Serveren
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de wortelsoep met gremolata en de knoflookcroutons.
- Besprenkel met olijfolie.
Laat hier je reactie achter