Wortelsoep met knoflookcroutons

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Wortelsoep

  • Schil en snijd de wortels in kleine blokjes.
  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en fruit de ui, knoflook en kerriepoeder circa 4 minuten.
  • Voeg de wortels toe.
  • Blus de wortels af met de bouillon.
  • Breng aan de kook en laat op laag vuur circa 20 minuten koken.

Gremoulata

  • Pluk en hak de peterselie heel fijn.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Was en rasp de schil van de citroen.
  • Meng in een kom de peterselie, knoflook, citroenrasp en een scheut olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.

Knoflookcroutons

  • Snijd de korstjes van het brood en snijd het brood in blokjes van circa 2 centimeter.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook circa 30 seconden op laag vuur.
  • Voeg het brood toe en bak de croutons op middelhoog vuur goudbruin en krokant.

Serveren

  • Pureer de soep met een staafmixer.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de wortelsoep met gremolata en de knoflookcroutons.
  • Besprenkel met olijfolie.

Ingredienten

4
Personen

Wortelsoep met knoflookcroutons

  • 1 kg wortel
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 tl kerriepoeder
  • 750 ml groentebouillon
  • zout
  • versgemalen peper

Gremoulata

  • 1 bosje bladpeterselie
  • 1 teentjes knoflook
  • 0.5 citroen
  • olijfolie extra vierge

Knoflookcroutons

  • 4 sneetjes volkorenbrood
  • 1 teentje knofllok
Geef je waardering
0