Wortelsalade met krokante vis

4
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

 

Breng alvast een pan met water, een eetlepel kurkuma en zout aan de kook voor de aardappels. 

Breng een tweede pan met water, een halve eetlepel kurkuma en zout aan de kook voor de wortels.

De aardappels:

Was de aardappels en snijd, met schil, in plakken.

Kook de aardappels in circa 8 minuten gaar.

De wortelsalade:

Schil en was de wortels en snijd deze in kleine gelijkmatige blokjes.

Kook de gesneden wortelen in kokend water beetgaar in circa 4 minuten.

Giet de wortels af en besprenkel de warme wortels met azijn en gembersiroop

Snijd de koriander in reepjes en voeg dit toe als de wortels afgekoeld zijn.

Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

De schelvis:

Klop de eieren los in een kom. Voeg beetje zout en versgemalen peper toe.

Schep bloem op een bord.

Sla de cornflakes klein beetje fijn en meng met de paneermeel. Schep dit op een bord.

Breng de schelvis op smaak met paprikapoeder, kerriepoeder en halve eetlepel kurkuma.

Bloem de schelvis licht. Haal de schelvis vervolgens door de losgeklopte eieren en als laatste door het cornflakesmengsel.

Verhit olie in een pan. Bak de gepaneerde schelvis op een laag vuurtje in circa 4 minuten goudgeel.

Laat de vis op keukenpapier uitlekken.

 

Ingredienten

4
Personen

Wortelsalade met krokante vis

  • 600 g aardappels
  • 2 el kurkuma
  • 1 kg wortels
  • 3 el azijn
  • 3 el gembersiroop
  • 0.25 bosje koriander
  • 3 eieren
  • 200 g bloem
  • 100 g cornflakes
  • 200 g paneermeel
  • 4 stuks schelvis
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • 100 ml zonnebloemolie
  • zout
  • versgemalen peper
Geef je waardering
4