Worstenbroodjes met trappistenkaassalade

5
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Worstenbroodjes

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Leg de plakken bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Leg op elk plakje bladerdeeg een merguezworstje, vouw de zijkanten naar binnen en rol de worstjes in het bladerdeeg.
  • Kluts het ei in een kom.
  • Bestrijk de worstenbroodjes met het ei en bak de worstenbroodjes in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar. 

Trappistenkaassalade

  • Meng in een grote kom de mosterd en de witte wijnazijn en schenk onder voortdurend roeren de olijfolie extra vierge erbij. Breng de dressing op smaak met een beetje zout en peper.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
  • Snijd de tuinkers los.
  • Snijd de korst van de kaas en snijd de kaas in blokjes.
  • Giet de bonen af en spoel ze schoon
  • Meng de paprika’s, tuinkers, kaas, bonen en de veldsla door de dressing. 

Serveren
Verdeel de salade over borden. Serveer met de worstenbroodjes. 

Ingredienten

4
Personen

Worstenbroodjes

  • 8 plakken bladerdeeg
  • 8 merguezworstjes
  • 1 ei

Trappistenkaassalade

  • 1 el fijne mosterd
  • 1 el witte wijnazijn
  • 40 ml olijfolie extra vierge
  • 1 paprikamix
  • 1 bakje tuinkers
  • 400 g reuzenbonen
  • 75 g veldsla
  • 150 g trappistenkaas, Port Salut

Extra nodig

  • bakpapier
  • kwastje
Geef je waardering
5