De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

witte chocolade-cranberrykoekjes

Lekkere makkelijke koekjes!

30 min kooktijd
Witte chocolade-cranberrykoekjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Cranberrykoekjes
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de boter, ei en de basterdsuiker met elkaar. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor.
Hak de witte chocolade en meng samen met de gedroogde cranberries door het deeg.
Rol het deeg tot een pil en verdeel in 16 gelijke stukken. Draai bolletjes van de deegstukjes, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze plat tot een dikte van circa 1 centimeter.
Leg de koekjes niet te dicht naast elkaar want ze lopen nog uit tijdens het bakken. Bak de koekjes in de oven in circa 13 minuten goudbruin en gaar.

Garnering
Smelt de chocolade au bain-marie en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Bekijk hier de video voor het tableren van chocolade. Schep de chocolade in een cornetje en spuit strepen over de koeken.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker