Witlofstamppot met kaaskoekjes

1
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Aardappels koken

Breng een pan met water en zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in vieren en kook ze in circa 15 minuten gaar.

Kaaskoekjes

Rasp de Parmezaanse kaas. Verdeel 100 g kaas in 4 hoopjes op een met bakpapier bekleed bord. Verwarm de kaas circa 45 seconden op 800 watt in de magnetron.

Witlofstamppot

Rooster de walnoten circa 5 minuten in een droge pan. Snijd de witlof doormidden, verwijder de kern en snijd de witlof in dunne repen. Pel en halveer de uien. Snijd de uien in halve ringen. Verhit olie in een pan en fruit de ui circa 1 minuut. Voeg de witlof toe en bak circa 2 minuten mee.

Giet de aardappels af stoom ze droog. Verwarm de melk in een pan. Snijd de bieslook fijn. Pureer de aardappels en roer de warme melk door de puree. Voeg de ui, witlof, bieslook en de resterende kaas door de puree. Roer goed door. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met de walnoten en kaaskoekjes.

Ingredienten

4
Personen

Witlofstamppot met kaaskoekjes

  • 800 g kruimige aardappels
  • 150 g Parmezaanse kaas
  • 50 g walnoten
  • 500 g witlof
  • 2 rode uien
  • zonnebloemolie
  • 100 ml magere melk
  • 0.25 bosje bieslook
  • zout
  • versgemalen peper

Extra nodig:

  • bakpapier
Geef je waardering
1