Witlof-zalmcomplot uit de oven

12
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Witlof-zalmcomplot uit de oven

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Rasp de gruyère.
  • Laat voor de saus de boter in een pannetje volledig uitbruisen. Voeg de bloem toe en bak de bloem in circa 2 minuten gaar. Schenk al roerend met een garde het water en de melk erbij. Voeg het groentebouillonblokje en de helft van de gruyère toe. Breng op smaak met versgemalen peper en de nootmuskaat. Breng aan de kook en laat in circa 5 minuten inkoken tot een dikke saus.
  • Snijd de dille fijn en meng door de saus.
  • Snijd de kontjes van de witlof.
  • Leg de plakjes gerookte zalm uit op het aanrecht en rol de witlof er in op. Verdeel de witlofrolletjes over een met olie ingevette ovenschaal, schenk de saus erover en bestrooi met de resterende gruyère. Bak de witlof in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Aardappels

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom droog. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en roer er een klein scheutje olijfolie extra vierge door.
  • Hak de rucola grof en roer door de aardappels.

Serveren

  • Verdeel de aardappels over borden en verdeel hier de witlof over. Serveer de rucola ernaast.

Ingredienten

4
Personen

Witlof-zalmcomplot uit de oven

  • 150 g Gruyère
  • 40 g boter
  • 50 g bloem
  • 300 ml water
  • 200 ml melk
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 1 bosje dille
  • 8 stronkjes witlof
  • 200 g gerookte zalm
  • 800 g vastkokende aardappels
  • olijfolie extra vierge
  • 75 g rucola

Extra nodig

  • rasp
  • ovenschaal
Geef je waardering
12