Bianca Janssen

Ingredienten

4
Personen

Winterse vijgensalade

  • 50 ml witte wijnazijn
  • 1 tl grove mosterd
  • 1 tl honing
  • zout
  • versgemalen peper
  • 150 ml olijfolie
  • 150 g mager gerookte spekreepjes
  • 4 vijgen
  • 150 g geitenkaas
  • 100 g veldsla
  • 100 g gekookte linzen
  • 50 g walnoten

Bereidingswijze

Totale tijd: 15 minuten

Meng de azijn, mosterd en honing en breng op smaak met zout en peper. Meng er beetje bij beetje de olie door. Bak de spekjes in een droge koekenpan krokant. Snijd de vijgen in partjes en de geitenkaas in plakjes. Meng de sla met de spekjes, linzen en dressing en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de salade over borden en steek de vijgen en kaas ertussen. Bestrooi met walnoten.

Geef je waardering

5
Winterse vijgensalade