Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snijd de pompoen in partjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de pompoen in de oven in circa 20 minuten gaar en laat een beetje afkoelen.
Verhit een scheutje olie in een pan en bak de spekreepjes circa 5 minuten. Voeg de krieltjes toe en bak ze in circa 10 minuten goudbruin. Voeg de pompoenpitten toe en bak ze circa 4 minuten mee. Zet de pan van het vuur.
Halveer de druiven. Meng de druiven met de rucola, veldsla, balsamicoazijn en de olijfolie extra vierge. Meng de krieltjes met spekreepjes erdoor. Breng de salade op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en verkruimel de feta erboven.
Verdeel de salade over borden en steek de pompoenpartjes ertussen.
winterse pompoensalade

Meld je aan en praat mee