De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

winterse pompoensalade

20 min kooktijd
Winterse pompoensalade

Een recept van

Bianca Janssen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snijd de pompoen in partjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de pompoen in de oven in circa 20 minuten gaar en laat een beetje afkoelen.

Verhit een scheutje olie in een pan en bak de spekreepjes circa 5 minuten. Voeg de krieltjes toe en bak ze in circa 10 minuten goudbruin. Voeg de pompoenpitten toe en bak ze circa 4 minuten mee. Zet de pan van het vuur.

Halveer de druiven. Meng de druiven met de rucola, veldsla, balsamicoazijn en de olijfolie extra vierge. Meng de krieltjes met spekreepjes erdoor. Breng de salade op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en verkruimel de feta erboven. Verdeel de salade over borden en steek de pompoenpartjes ertussen.

Een snelle inspiratie voor een lekker, gezond recept… Chefkok Bianca Janssen geeft je in een paar minuten tijd voldoende handvatten om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Of het nu een salade, een dessert, een hoofdgerecht of een soep is: de verstips van Bianca zijn altijd snel, lekker en gezond!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker