Wintersalade met mandarijntjes

3
Makkelijk
Wintersalade met mandarijntjes

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Breng een pan met water en zout aan de kook. Schil en snijd de wortel en knolselderij in blokjes. Kook de knolselderij en wortel in circa 3 minuten beetgaar.  Pel de mandarijnen, verdeel ze in partjes en halveer de partjes.

Verhit een drupje olie in een pan en rooster de amandelen goudbruin. Laat de zilveruitjes uitlekken op een zeef en bewaar het vocht. Giet de knolselderij en wortel af en laat in het vocht van de zilveruitjes afkoelen. Schil de appel en snijd de appel van het klokhuis af in blokjes.

Meng de mandarijnen, appel, zilveruitjes, linzen en amandelen door de knolselderij en wortel. Meng in een kom de ingrediënten voor de dressing en breng de salade op smaak met de dressing. Rooster het brood in de broodrooster of oven. Hak de bieslook fijn en strooi over de salade en breng op smaak met zout en peper.  

TIP: Je kunt ook verse linzen gebruiken, week deze dan een dag van te voren in water. 

Ingredienten

4
Personen

Wintersalade met mandarijntjes

  • 1 knolselderij
  • 2 winterwortels
  • 4 mandarijnen
  • olijfolie om in te bakken
  • 75 g amandelen
  • 300 g zilveruitjes
  • 1 appel
  • 200 g linzen uit pot
  • 12 sneetjes bruin boerenbrood
  • 0.25 bosje bieslook
  • zout
  • versgemalen peper

Dressing

  • 1 el grove mosterd
  • 0.5 el honing
  • 1 el witte wijn azijn
  • 8 el olijfolie vergine
Wintersalade met mandarijntjes
Geef je waardering
3