Winters chorizobakje

11
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
Chorizobakjes
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Zet de cupcaketray omgekeerd op een bakplaat. Vet de cupcaketray in met olie. Knip voor elk bakje een stuk bakpapier, maak ze een beetje vochtig en kneed ze in elkaar zodat ze een beetje soepel worden. Plak het bakpapier op de vormpjes. Splits het ei en klop het eiwit los. Smeer het bakpapier in met het eiwit. Bedek ze met drie plakken chorizo. Smeer de chorizo in met eiwit. Bak de chorizobakjes circa 10 minuten in de oven tot ze krokant zijn. Laat de chorizobakjes buiten de oven afkoelen op de vormpjes, haal ze daarna van de vormpjes af, verwijder het bakpapier en laat de chorizobakjes uitlekken op keukenpapier.

Aardperenpuree
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en halveer de aardperen. Kook de aardperen in circa 15 minuten gaar. Giet ze af en stoom de aardperen droog. Schep de aardperen in de keukenmachine. Voeg de room en een klontje boter toe. Mix de aardperen tot een gladde puree. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Compote
Pel en snipper de ui. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en fruit de rode ui circa twee minuten. Rasp de appels met schil. Voeg de geraspte appel toe aan de ui. Voeg de helft van de honing toe en roer er kaneel en komijn door. Blus af met de frambozenazijn. Ris de rozemarijn en voeg toe aan de compote. Laat circa 5 minuten op laag vuur doorkoken tot de compote smeuïg en ingedikt is.

Wilde Paddenstoelen
Maak de paddenstoelen schoon en scheur de grote paddenstoelen in kleinere stukjes. Pel en snipper de sjalot. Verhit een scheut olie in een koekenpan en fruit de sjalot circa 1 minuut. Voeg de paddenstoelen toe en bak circa 3 minuten mee. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren
Vul de chorizobakjes met de aardperenpuree. Bedek de bakjes met de gebakken paddenstoelen. Schep er een flinke lepel compote bovenop en garneer het (ge)bakje met een takje rozemarijn. Druppel er een beetje olijfolie omheen.

Ingredienten

4
Personen

Chorizobakjes

  • olie om in te vetten
  • 1 ei
  • 18 plakken dungesneden chorizo

Aardperenpuree

  • 800 g aardperen (topinamboer)
  • 100 ml room
  • 25 g boter

Compote

  • 1 rode ui
  • olijfolie
  • 2 appels
  • 4 el honing
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl komijnzaad
  • 2 el frambozenazijn
  • 0.5 bosje rozemarijn

Wilde paddenstoelen

  • olijfolie om in te bakken
  • 500 g paddenstoelenmix
  • 1 ui

Extra nodig

  • staafmixer
  • cupcaketray
  • keukenmachine
  • bakpapier
  • rasp
Geef je waardering
11