Wenteltoetje

0
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Koffiekaramel

  • Karamelliseer de suiker. Schenk de koffie voorzichtig bij de karamel en roer goed door tot de karamel is opgelost.

Wentelteefjes van Friesch suikerbrood

  • Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
  • Roer in een kom de melk, ei, vanillemerg en de kaneelpoeder goed door elkaar.
  • Snijd het suikerbrood in plakken.
  • Verwarm een klontje boter in een koekenpan. Week het suikerbrood kort in het beslag en bak het suikerbrood om en om in circa 5 minuten goudbruin.

Serveren

  • Verdeel de wentelteefjes over borden. Lepel een bol ijs erop. Lepel de koffiekaramel erover en garneer met munt. Bestuif met een beetje poedersuiker.

Ingredienten

4
Personen

Koffiekaramel

  • 250 g rietsuiker
  • 1 kopje koffie

Wentelteefjes van Friesch suikerbrood

  • 1 vanillestokje
  • 250 ml melk
  • 1 ei
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 Friesch suikerbrood
  • roomboter

IJs en garnering

  • 8 bollen roomijs
  • 0.5 bosje munt
  • 2 el poedersuiker

Extra nodig

  • ijsknijper
Geef je waardering
0