Wentelteefjes met gepocheerde suikercitroen en paprika-frambozencoulis

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Paprika-frambozencoulis
Verwarm de oven voor op 220 ºC. Leg de paprika in een ovenschaal en laat deze circa 12 minuten poffen in de oven. Halveer de paprika en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in grove stukjes. Breng de paprika samen met de frambozen aan de kook en voeg de balsamicoazijn toe. Pureer glad met de staafmixer en schenk door een zeef. Zet de coulis in de koelkast.

Gepocheerde suikercitroen
Breng de suiker, water, steranijs en kaneelstokje aan de kook. Verwijder met een dunschiller de schil van de citroen en voeg deze toe als de bouillon kookt. Laat circa 5 minuten trekken. Snijd partjes uit de citroen en voeg toe aan de bouillon. Verwijder voor het serveren de citroenschillen.

Koffie-mascarponecrème
Roer met een garde de koude espresso door de mascarpone. Voeg lepel voor lepel de poedersuiker toe onder voortdurend roeren. Schep de crème in een spuitzak en bewaar in de koelkast.

Wentelteefjes
Roer de eieren los met de melk, kaneelpoeder en de poedersuiker. Snijd het brood in repen van 6 bij 3 centimeter. Laat het brood circa 20 seconden in het eimengsel liggen. Verhit de boter in een koekenpan. Haal de broodblokjes uit het eimengsel en laat ze goed uitlekken op keukenpapier. Bak de wentelteefjes in circa 3 minuten om en om goudbruin.

Serveren
Lepel een eetlepel paprika-frambozencoulis op het bord en wrijf deze een beetje uit. Zet in het midden een wentelteefje. Leg bovenop het wentelteefje dakpansgewijs de partjes citroen. Spuit in het laagje coulis wat dopjes koffiecrème. Garneer met blaadjes munt.

Ingredienten

4
Personen

Paprika-frambozencoulis

  • 1 rode paprika
  • 200 g frambozen
  • 1 el balsamicoazijn

Gepocheerde suikercitroen

  • 150 g suiker
  • 200 ml water
  • 1 steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 1 citroen

Koffie-mascarponecrème

  • 1 kopje koude espresso
  • 150 g mascarpone
  • 4 el poedersuiker

Wentelteefjes

  • 2 eieren
  • 200 ml melk
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 2 el poedersuiker
  • 1 oud suikerbrood
  • 1 el boter

Garneren

  • 4 takjes munt

Extra nodig

  • staafmixer
  • papier
Geef je waardering
0