Wentelteefjes en gepocheerd ei

3
Makkelijk
Wentelteefjes en gepocheerd ei

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
Zuidvruchtenchutney
Snijd de zuidvruchten in kleine blokjes. Rasp de schil van de sinaasappel met een zesteur. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Schep de zuidvruchten samen met de sinaasappelrasp, het vanillemerg en het vanillestokje in een grote pan. Schenk het water erbij en breng, met het deksel schuin op de pan, aan de kook. Laat circa 5 minuten zachtjes koken. Voeg het kaneelstokje en de steranijs toe. Voeg de suiker toe en roer tot deze is opgelost. Laat de vruchten circa 15 minuten zachtjes koken. Roer de maïzena aan met een scheutje water en voeg toe aan de chutney. Laat circa 5 minuten meekoken. Laat de chutney afkoelen. Meng het oranjebloesemwater door de chutney.

Notenbroodwentelteefjes
Kluts de eieren los met een garde en roer de melk en het kaneelpoeder erdoor. Laat het brood circa 1 minuut in het beslag weken. Verwarm de boter in een koekenpan, laat het brood goed uitlekken en bak om en om in circa 3 minuten goudbruin.

Makkelijk gepocheerd ei
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Leg de plakken spek op een bakplaat bekleed met bakpapier. Smeer de bacon in met de stroop en bestrooi met de oregano, venkelzaad en de tijm. Bak het spek in circa 6 minuten krokant. Breng een ruime pan water aan de kook. Bekleed de kopjes met plasticfolie. Giet er klein scheutje olijfolie in en breek boven elk kopje één ei. Let op! Zorg dat de dooier heel blijft. Draai de plasticfolie dicht als een buideltje en knoop vast met een stukje keukentouw. Laat de zakjes met eieren zakken in het kokend water en zet het vuur uit (je kunt meerdere eieren tegelijkertijd pocheren). Laat de eieren in circa 3 minuten garen. Laat de eieren circa 1 minuut afkoelen in koud water (zo voorkom je het doorgaren). Verwarm een grillpan op hoog vuur. Bestrijk de sneetjes brood met een scheutje olijfolie en gril ze circa 1 minuut per kant. Pel de knoflook en wrijf hier het gegrilde brood mee in. Pluk en snijd de basilicum grof en meng met de mayonaise. Verdeel de rucola over het geroosterd brood. Leg daarop een plak bacon, daarop een gepocheerd ei en schep er wat basilicummayonaise overheen.

Serveren
Schep de zuidvruchtenchutney in een bakje voor bij de wentelteefjes en serveer met het belegde brood.

Ingredienten

4
Personen

Zuidvruchtenchutney

  • 500 g gemengde gedroogde zuidvruchten
  • 1 sinaasappel
  • 1 vanillestokje
  • 750 ml water
  • 1 kaneelstokje
  • 1 steranijs
  • 200 g suiker
  • 1 tl maïzena
  • 2 el oranjebloesemwater

Notenbroodwentelteefjes

  • 2 eieren
  • 200 ml melk
  • 1 snufje kaneelpoeder
  • 6 sneetjes notenbrood
  • 1 klontje boter

Gepocheerd ei

  • 6 plakken English bacon
  • 2 el schenkstroop
  • 1 tl oregano
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 tl tijm
  • olijfolie
  • 6 eieren
  • 6 sneetjes boerenbrood
  • 1 teentje knoflook
  • 0.5 bosje basilicum
  • 4 el mayonaise
  • 20 g rucola
Wentelteefjes en gepocheerd ei
Geef je waardering
3